Mere om klubben

Sportsdykkerklubben Kolding Undersøiske Gruppe, eller KUG som vi normalt kalder klubben, er den eneste dykkerklub under fritidsloven i Kolding Kommune.

Klubben er medlem af Dansk Sportsdykker Forbund (DSF) og er dermed primært baseret på CMAS dykkercertifikater, men vi er åben for alle internationale dykker certifikater.

img_1182197043_817

KUG har følgende mål:

  1. At dygtiggøre klubbens medlemmer indenfor undervandssporten
  2. At fremme sikkerheden under dykning
  3. At fremme undervandsaktiviteter af videnskabelig, kulturel og sportslig art

KUG har i øjeblikket klublokaler i Slotssøbadet, Hospitalsgade 6, 6000 Kolding, og her mødes vi mandage fra 19 til 22. Vi træner i badet både søndag og mandag.

Hent vores ”poster”, som normalt også kan findes i Slotssøbadet og på Kolding Bibliotek.

img_1263414451_341

Klubbens historie

Klubben blev stiftet i april 1969, og er dermed en af landets ældste klubber. Vores navn ”Undersøisk Gruppe” er valgt for at vise respekt og samhørighed med Jacques-Yves Cousteau, som opfandt princippet i den dykkerregulator vi bruger i dag og som grundlagde principper for de første dykkerklubber og dykkercertifikater. Hans første klub hed Groupe de Recherche Sous-Marine, hvilket blev oversat til Underwater Research Group og videre til Unterwasser Gruppe i Tyskland og til Undersøiske Gruppe i Danmark.

Der er kun 3 Undersøiske Grupper tilbage i Danmark, og KUG er stolt af vores navn selv om det kræver en del forklaring nu om stunder. Navnet giver en form for samhørighed med tusinder af dykkerklubber i verden, som også har valgt Cousteau for forbillede. Cousteau har som sagt også grundlagt CMAS uddannelsen, Confederation Mondiale des Activites Subaquatiques, som kan frit oversættes til Sammenslutning af Verdens Undervandsaktiviteter.

kerteminde130909

KUG har altid tilhørt de mindre dykkerklubber i landet, men vi glæder os over at vores erfaring og aktiviteter spænder vidt, således at vi er en attraktiv klub for alle dykkere uanset deres interesseområde.

Dansk Sportsdykker Forbund

DSF er en underafdeling af Dansk Idræts Forbund, og er også et internationalt forbund indenfor dykning. Som medlem af KUG bliver du også medlem af DSF med alle de fordele det giver både herhjemme og i udlandet.

Se yderligere på DSFs hjemmeside