Fridykning

Om fridykning

I KUG træner vi også fridykning. Fridykning handler om, at dykke uden anden luft end den du indånder i overfladen inden du dykker.

Det, der adskiller os fra andre dykkere er, at vores passion også er at mærke og forstå de reflekser vores krop besidder når vi dykker og lære at samarbejde med dem.

For mennesker der ikke kender fridykning er det næsten uforståeligt, at en fridykker kan holde vejret i 6-7-8-9 minutter uden gå i panik, eller falde død om. For en fridykker er det et spørgsmål om dyb, dyb ro, kropskontrol og sikkerhed.

For at lære at holde vejret så længe, må en fridykker træne de tre grundelementer:

Indre ro
– Åndedrætsteknik
– Hensigtsmæssig bevægelse under vand (svømmeteknik)

Det er naturligvis ikke alle fridykkere der kan holde vejret så længe. Vi har mange medlemmer for hvem det ikke er afgørende hvor længe de kan dykke, men mere hvordan teknikkerne vi bruger kan bane vejen til mange gode oplevelser under vand.

Alle kan fridykke: unge som gamle, kvinder, mænd og børn – bare vi ved hvad vi har med at gøre og tager forholdsregler derefter. Sikkerhed er ligesom inden fro al anden dykning altid første punkt på dagsordenen. Vi dykker aldrig alene og har altid folk omkring os der holde øje med os, når vi træner.